معرفی کارگاه خود آگاهی
خودآگاهی چیست؟ «خودآگاهی» توانایی شناخت خود و آگاهی از خصوصیات، نقاط ضعف و قوّت، خواستهها، ترسها و انزجارهاست. برای اكثر ما توصیف ویژگیهای اخلاقی و رفتاری خود برای دیگران، كار سخت و دشواری میباشد.به عنوان مثال ممكن است پاسخ به این سوال كه چه كسی هستیم، سخت و دشوار باشد.اكثر ما فقط در مورد ویژگیهای كلی و عمومی خود از جمله سن، جنس، نام خانوادگی، تحصیلات، وضعیت شغلی و … خود صحبت میكنیم و از ویژگیهای شخصیتی و رفتاری خود اطلاعات كافی و مناسبی نداریم.به عنوان مثال: نمیدانیم كه چه كارهایی را خوب میتوانیم انجام دهیم؟ چه ویژگیهای اخلاقی خوب و مثبتی داریم؟ به چه علت مهربان هستیم؟ چه ویژگیهای منفی اخلاقی داریم.رشد خودآگاهی به فرد كمك میكند تا دریابد تحت استرس قرار دارد یا نه و این معمولاً پیش شرط ضروری روابط اجتماعی و روابط بین فردی موثر و همدلانه است.
به طور كلی در مهارت خودآگاهی میآموزیم كه:
با تكیه بر نقاط قوت خود برای بهبود نقاط ضعف خود تلاش كنیم. آگاهی از نقاط ضعف باعث میشود كه فرد با استفاده از این آگاهی بتواند تسلط بیشتری بر خود داشته باشد.
احساسات خود را بشناسیم. چون فردی كه از احساسات خود آگاه میشود میتواند آنها را كنترل كند. ناتوانی در كنترل و مهار احساسات میتواند به اعتیاد، خشونت و … بیانجامد.
از نیازهای خود اطلاع پیدا كنیم و یاد بگیریم كه از مسیرهای سالم نیازهای خود را مرتفع سازیم.
در زندگی خود اهداف واقعی را دنبال نماییم و از دنبال كردن اهداف غیرواقعی، تخیلی و كمالگرایانه پرهیز كنیم. چرا كه اهداف غیرواقع بینانه باعث ناكامی و به تبع آن خشم و خشونت میشود.
در نهایت خودآگاهی باعث ارزشمندی ما میشود و به ما كمك میكند تا دنبال ارزشهای واقعی به جای ارزشهای كاذب باشیم و رضایت كافی از زندگی داشته باشیم.
کارگاه خود آگاهی بر اساس نظریه انتخاب برگزار خواهد شد و در هشت جلسه سه ساعته در مرکز برگزار خواهد.هزینه کارگاه 400 هزار تومان است و در لحظه ثبت نام دریافت خواهد شد.